Data management resq

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα δεδομένα είναι το νέο «πετρέλαιο». Πρόκειται για μια φράση που ακούγεται όλο και συχνότερα από ειδικούς όταν επιχειρούν να εξηγήσουν τη σημασία της ψηφιακής πληροφορίας για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Επιβάλλεται λοιπόν, η κάθε επιχείρηση να διαθέτει ένα σύστημα οργάνωσης και διαχείρισης για τα δεδομένα της.

Η λύση διαχείρισης δεδομένων που προτείνουμε εμείς, φέρει τη σφραγίδα της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Synology.

Οι NAS Servers της Synology (Network-Attached Storage) απευθύνονται σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις που χρειάζονται αποθηκευτικό χώρο και λειτουργίες κοινής χρήσης αρχείων σε ένα δίκτυο. Προσφέρουν αξιόπιστη αποθήκευση δεδομένων, ασφαλή πρόσβαση από απομακρυσμένες τοποθεσίες, αυξημένη απόδοση και δυνατότητες διαχείρισης αρχείων και δικτύου. Διαθέτουν δυνατότητες για streaming πολυμέσων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κοινή χρήση αρχείων μεταξύ χρηστών, και άλλες προηγμένες λειτουργίες που είναι χρήσιμες την αποθήκευση και διαχείριση αρχείων σε ένα δίκτυο. Ακόμα, διαθέτουν πολλές δυνατότητες εφαρμογών, όπως η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων, η ασφαλής αποθήκευση δεδομένων και η διαχείριση εφαρμογών σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Data_security_resq_koropi

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η σωστή οργάνωση και αποθήκευση των δεδομένων. Η σπουδαιότερη επένδυση για μια επιχείρηση είναι η φροντίδα της ασφάλειας των δεδομένων της. Η λύση ασφάλειας δεδομένων που προτείνουμε, παρέχει δημιουργία τακτικών και αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας (back up) σε πολλαπλές τοποθεσίες για περισσότερη ασφάλεια,  δυνατότητα διατήρησης πολλαπλών εκδόσεων (versioning) για επαναφορά σε οποιοδήποτε προηγούμενη κατάσταση, δυνατότητα χρήσης του Synology Cloud για μέγιστη ασφάλεια, συγχρονισμό των δεδομένων που διατηρείτε σε άλλες υπηρεσίες cloud (π.χ. icloud, google drive, OneDrive, κτλ.. ), δυνατότητα διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας σε Data Centers, δυνατότητα πρόσβαση μέσω VPN και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, η λύση μας εγγυάται πως ό, τι κακό και να συμβεί (κυβερνοεπίθεση, κλοπή, φυσική καταστροφή του υλικού , κτλ.. ) θα είστε σε θέση να επανέλθετε σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν χωρίς να χαθούν ή να διαρρεύσουν ευαίσθητα και σημαντικά δεδομένα.

network security resq koropi

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Το πρώτο βήμα προς την ασφάλεια και την προστασία ενός δικτύου αποτελεί η χρήση ενός καλού τείχου προστασίας (Firewall), το οποίο ελέγχει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να περάσει εντός, αποτρέποντας έτσι συμβάντα που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων, μόλυνση τερματικών ή σε οποιαδήποτε άλλη κακόβουλη ενέργεια.

Επόμενη βήμα, αποτελεί η χρήση antivirus σε κάθε τερματικό. Συνεργαζόμαστε περήφανα με την εταιρεία BitDefender και το ομώνυμο βραβευμένο λογισμικό ασφαλείας που μας παρέχει. Το BitDefender αποτελεί μία επαγγελματική λύση antivirus με κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης που παρέχει πλήρη προστασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, πολλαπλά επίπεδα προστασίας κατά Ransomware, Malware, κ.α., web filtering, anti-phishing και προστασία απο Απάτες, Wi-Fi Security Advisor, Προστασία στα Κοινωνικά Δίκτυα, Wallet και Password Manager για αποθήκευση κωδικών, προστασία κάμερας και μικροφώνου, antispam, γονικό έλεγχο και VPN. Διαθέτει ακόμα τη δυνατότητα αξιολόγησης ευπαθειών του συστήματος σαρώνοντας για τρύπες ασφαλείας και τρωτά σημεία με ένα μόνο κλικ. Με το Bitdefender ελέγχουμε τον υπολογιστή σας για ξεπερασμένο και ευάλωτο λογισμικό, patches ασφαλείας των Windows που λείπουν και τις δυνητικά ανασφαλείς ρυθμίσεις του συστήματος, και υποδεικνύουμε την καλύτερη λύση αντιμετώπισης.

resq Υπηρεσιες πληροφορικης κορωπι

ΜΕΛΕΤΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ  ΔΙΚΤΥΟΥ

Το δίκτυο μιας επιχείρησης περιλαμβάνει όλη την τεχνολογική εγκατάσταση, τις συσκευές, τα δεδομένα, τους χρήστες και τα τερματικά τους, τα λογισμικά που χρησιμοποιούνται και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν και συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους αλλά και με τον “εξωτερικό” κόσμο.

Εμείς στη resQ χτίζουμε δίκτυα σύγχρονα και ασφαλή, αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου την μελέτη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση τους, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

1) Μελέτη εγκατάστασης: Μελετάμε τον χώρο και τις δυνατότητές του με προσοχή, συζητάμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και προτείνουμε την καλύτερη δυνατή εγκατάσταση.
2) Σχεδιασμός Δικτύου: Αμέσως μετά συντάσσουμε μία εκτενή μελέτη στην οποία παραθέτουμε την δική μας πρόταση για την καταλληλότερη λύση για την εγκατάστασή σας.
3) Υλοποίηση Δικτύου: Η υλοποίηση του δικτύου περιλαμβάνει τη δομημένη καλωδίωση, αγορά εξοπλισμού και συσκευών, παραμετροποίηση συσκευών, εγκατάσταση και παραμετροποίηση απαραίτητων λογισμικών, διαχείρηση δεδομένων και υλοποίηση λύσεων ασφαλείας στα δεδομένα και στο δίκτυο.
3) Εξοπλισμός (Hardware): Η ομάδα μας σας προτείνει τον απαραίτητο δικτυακό εξοπλισμό (firewalls,  switchers, routers, servers, τηλεφωνικά κέντρα, συστήματα καμερών και συναγερμού), όπως επίσης και τους κατάλληλους υπολογιστές και τα περιφερειακά που μπορεί να χρειάζεται κάθε θέση εργασίας και αναλαμβάνει την παραμετροποίηση τους για να είναι έτοιμα προς χρήση.
4) Λογισμικό (Software): Γίνεται εγκατάσταση όλων των προγραμμάτων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στους υπολογιστές σας και ρυθμίζεται η πρόσβασή του κάθε χρήστη στα δεδομένα της επιχείρησης.
5) Τεχνική Υποστήριξη: Όταν ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εγκατάσταση, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 3 πακέτων τεχνικής υποστήριξης. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, το τεχνικό μας τμήμα είναι πάντα πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει.

Business continuity and disaster recovery resq πλανο επαναφορας κορωπι υπηρεσιες πληροφορικης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σχεδιασμός Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity) είναι μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει την επιχείρηση σας σε λειτουργία σε περίπτωση κάποια καταστροφής. Ένα βασικό της κομμάτι είναι το πλάνο Επαναφοράς από Καταστροφή (Disaster Recovery Plan) το οποίο έχει ως σκοπό την γρηγορότερη αντιμετώπιση των συνεπειών μιας καταστροφής για να μπορέσει η επιχείρηση σας να αποκαταστήσει την λειτουργία της το συντομότερο δυνατόν.

Το Πλάνο Επαναφοράς περιγράφει τη στρατηγική και τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν μετά από ενδεχόμενη καταστροφή, την αγορά εξοπλισμού, τις αρμοδιότητες του κάθε μέλους της ομάδας και το πώς θα επικοινωνούν μεταξύ τους, την επικοινωνία με εξωτερικούς συνεργάτες (π.χ. πάροχος τηλεφωνίας και Internet, συνεργεία συντήρησης, υπεύθυνοι συναγερμών/καμερών/ τηλεφωνικών κέντρων κτλ..).

Η ενημέρωση του σχεδίου θα πρέπει να ελέγχεται κατά διαστήματα για να εξακριβώνεται εάν συμπεριλαμβάνονται τυχόν αλλαγές στον οργανισμό και αν αυτό είναι ακόμα εφαρμόσιμο.

technical support resq koropi

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρισκόμαστε κοντά στους πελάτες μας και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Παρέχουμε ολοκληρωμένα πακέτα τεχνικής υποστήριξης, με ευελιξία και διάφορες δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Διατίθενται οι παρακάτω δυνατότητες

  • έκτακτη τεχνική υποστήριξη, με ωριαία χρέωση
  • εξ’ αποστάσεως τεχνική υποστήριξη,μ με ετήσιο συμβόλαιο
  • άμεση τεχνική υποστήριξη, με αποκλειστικότητα τεχνικού και ετήσιο συμβόλαιο

Τα συμβόλαια είναι εξατομικευμένα και προκύπτουν έπειτα από μελέτη του δικτύου της κάθε επιχείρησης και συζήτηση για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες τεχνικής υποστήριξης.