ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να διασφαλίσετε το αύριο της επιχείρησής σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Η resQ ξεκίνησε το ταξίδι της το 2021 στο Κορωπί και ασχολείται με υπηρεσίες πληροφορικής. Η έμπειρη ομάδα μας παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν πλήρως την μηχανογράφηση μιας επιχείρησης. Ασχολούμαστε με τη διαχείριση δεδομένων, την ασφάλεια δικτύων και δεδομένων, την επαναφορά των δεδομένων σε περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής. Αξιολογούμε το επίπεδο της ασφάλειάς σας μέσω εργαλείων εκτίμησης κινδύνου (risk assessment) και μελετάμε τις κινήσεις που απαιτούνται για να αυξήσετε το επίπεδο ασφαλείας σας. Επιπλέον παρέχουμε συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης προσαρμοσμένα στις ανάγκες του πελάτη, καθώς και επιλογές εκπαίδευσης και ενημέρωσης πάνω σε θέματα ασφάλειας για το προσωπικό σας.

Δημιουργήσαμε την resQ με σκοπό να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις και υπηρεσίες που εξασφαλίζουν, κατά το μέγιστο δυνατό, ένα δίκτυο ασφαλές και προστατευμένο.
Οι λύσεις αυτές αφορούν στην οργάνωση, στη διαχείριση, στην αποθήκευση και στην διασφάλιση των δεδομένων, στην βελτιστοποίηση και την ασφάλεια του δικτύου και στον σχεδιασμό επαναφοράς σε περίπτωση ολικής ή/και μερικής καταστροφής.
Το κυβερνοέγκλημα ανθίζει και πολλές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτό, χάνοντας δεδομένα, χρήματα και χρόνο. Οι διαρκώς αυξανόμενες απειλές και οι υψηλές απαιτήσεις στην διαχείριση της ασφάλειας ενός εταιρικού δικτύου, δημιουργούν δυσκολία σε μια επιχείρηση να είναι διαρκώς ενημερωμένη και προστευμένη από κάθε κυβερνο-απειλή.
Εμείς στη resQ, γνωρίζουμε πως να κάνουμε το δίκτυο σας λιγότερο ευάλωτο στις κυβερνοεπιθέσεις και πως να διασφαλίσουμε, ακόμα και στην χειρότερη απειλή, ότι θα είστε σε θέση να επανακτήσετε τα δεδομένα και την λειτουργικότητα τις επιχείρησής σας.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της resQ εστιάζει στην πρόληψη, δηλαδή σε όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε το κακό!

Μετά από μελέτη και καταγραφή του υπάρχοντος δικτύου, αναπτύσσουμε ένα πλάνο δράσης, βασισμένο στην τρέχουσα μηχανογραφική εικόνα του πελάτη,  προτείνοντας εν συνεχεία την βέλτιστη και καταλληλότερη λύση γι΄αυτόν.
Συζητάμε μαζί τις απαιτήσεις και τις ανάγκες και σχεδιάζουμε μία προσωποποιημένη λύση, που ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές. Στόχος μας είναι η διευκόλυνση και η ευελιξία στον τρόπο που δουλεύει ο κάθε χρήστης και φυσικά η απόλυτη ασφάλεια και ακεραιότητα του δικτύου και των δεδομένων.

Όσο προετοιμασμένοι και να είμαστε, δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι για μια τοσο μεγάλη καταστροφή. Το πιο σημαντικό είναι να είναι διασφαλισμένα τα αρχεία μας. Εφόσον αυτό το έχουμε εξασφαλίσει, όταν ο χώρος της επιχείρησης είναι σε θέση να φιλοξενήσει και πάλι τον εξοπλισμό μας, ξεκινάμε με σειρά προτεραιότητας να εξοπλιζόμαστε με ότι είναι απαραίτητο για να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση.

Αυτή η διαδικασία επαναφοράς μετά από μερική ή/ και ολική καταστροφή, περιγράφεται σε μια εκτενή αναφορά που ονομάζεται πλάνο επαναφοράς και αποτελεί το εγχειρίδιο που θα συμβουλευτείτε, σε περίπτωση κάποιας παρόμοιας περίπτωσης.

Η χρήση επαγγελματικού antivirus είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να εμποδίσουμε  την είσοδο σε ιούς, ransomware και λοιπά μολυσμένα αρχεία. Ωστόσο από μόνο του το antivirus δεν μας προστατεύει πλήρως. Τα antivirus ανιχνεύουν και αντιμετωπίζουν τους ιούς που έχουν αναγνωριστεί μέχρι το λεπτό που μιλάμε. Κάθε τόσο όμως ένας καινούργιος ιος κάνει την εμφάνιση του και παίρνει κάποιον χρόνο να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλατφόρμες παγκοσμίως μέχρι το δικό μας antivirus να είναι σε θέση να το αναγνωρίσει. 

Το 2022, 1 στις 5 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έπεσε θύμα κάποιας μορφής κυβερνοεπίθεσης, με την Ελλάδα να κατέχει την 15η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την συχνότητα με την οποία συμβαίνει μία κυβεροεπίθεση και την αναγκαιότητα να εξασφαλίσετε στην επιχείρησή σας την επόμενη μέρα. Οι επιθέσεις δεν γίνονται στοχευμένα, τουλάχιστον όχι πάντα, γίνονται όμως σε μαζικό επίπεδο και οι πιθανότητες να συμβεί και σε εμάς είναι πολύ υψηλές.

Πολλές εταιρείες συνηθίζουν να εμπιστεύονται μη γνήσια προγράμματα και λειτουργικά συστήματα προκειμένου να εξοικονομίσουν κάποια χρήματα. Δε γνωρίζουν όμως τον κίνδυνο που μόνοι τους φέρνουν στην πόρτα τους. Τα “σπασμένα” προγράμματα αποτελούν τρωτά σημεία για το δίκτυο μας και άρα καλό θα ήταν να αποφεύγονται. 

Και δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για ασφάλεια αν δεν αναφερόμασταν στην αναγκαιότητα ενός ασφαλούς δικτύου, με τοίχος προστασίας, απομονωνμένο wifi για εσωτερική χρήση, κεντρική διαχείρηση δεδομένων, δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων ασφαλείας σε πολλαπλές τοποθεσίες και δημιουργία εκδόσεων για να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενο σημείο σε περίπτωση ολικής ή/και μερικής καταστροφής.

Κάναμε τα πάντα, θωρακίσαμε το δίκτυο μας, κλείσαμε ότι τρωτό σημείο ήταν δυνατόν, χρησιμοποιήσαμε το κατάλληλο λογισμικό ασφαλείας και παρόλα αυτά πέσαμε θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μην ξεχνάτε τον αστάθμητο παράγοντα, που είναι για παράδειγμα το ανθρώπινο λάθος. Είναι πολύ συχνό, η επίθεση να προέρχεται από κάποιο βλαβερό email το οποίο ήταν φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαπατήσει το χρήστη. Εφόσον έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε σε προηγούμενο σημείο, δηλαδή ανάλογα με την έκταση και το είδος της ζημιάς τα αρχεία μας θα επιστρέψουν στην μορφή που είχαν στο τελευταίο BackUp, το οποίο δε θα ξεπερνάει ποτέ το 24ωρο.